08 januari 2018
Theater Het Trefpunt bruisend 2018 in met nieuwe zaalsponsoren

 

WARMOND Afgelopen zondag 7 januari hield Theater Het Trefpunt haar nieuwjaars-borrel voor al zijn medewerkers, vrienden en sponsoren. Dezen werden muzikaal verwelkomd door het duo Mirjam Klerks en Bas van der Wal die jazzy klanken ten gehore brachten. Wethouder van kunst & cultuur Arno van Kempen was ook van de partij en dat was niet alleen voor de feestelijke bubbels. Hij onthulde namelijk de nieuwe namen van de twee theaterzalen, waarover Het Trefpunt beschikt.    
De grote zaal heet vanaf nu Malgré tout-zaal en wordt de komende vijf jaar financieel ondersteund door mevrouw Mia Giesbers. Deze geboren en getogen Warmondse is er trots op dat Warmond een eigen theater heeft. En wel Het Tref-punt, dat wegens haar werkzaamheden in de mode nog eens een extra speciaal plekje in haar hart kreeg door de bedrijfsfilms die er jaarlijks werden opgenomen. Ze vindt het meer dan belangrijk dat ook in ons mooie dorp een bezoek aan het theater mogelijk blijft en wilde het voortbestaan ervan veilig stellen. Mede hierom ook zet zij zich tevens in voor stichting Vier het Leven (waarover elders meer op onze website). Ze verhaalde, enigszins ontroerd, over de villa waar ze haar hele leven al woont. De bewoning daarvan die via familie overging op die van het gezin van haar vader had destijds nogal wat gemeentelijke voeten in de aarde. Haar vader vond, na de alsnog goede afloop, het daarna passend om de woning malgré tout –ondanks alles- te dopen. 
Om de zaalnaam nog meer cachet te geven, gaf Mevrouw Mia Giesbers de War-mondse kunstenares Nicoline Heemskerk de opdracht een passend naambordje te maken. Dat moest vooral een stoere uitstraling hebben, vond zij. De stevige, maar toch sierlijke letters van gepolijst aluminium sieren de muur boven de ingang van de zaal.
De kleine zaal, ook wel de foyer genoemd, draagt de naam Clara Sikking-zaal. Mevrouw Clara Sikking die wij allen kennen van haar galerie De Pomp en haar niet aflatende inspanningen het hart en hoofd van jong en oud te verheffen met kunst en cultuur, heeft zich eveneens voor een lustrum aan het theater verbonden. Om dat extra luister bij te zetten, creëerde zij zelf ook nog het keramieken naambordje.      En dat was dat, want verdere ruchtbaarheid wilde ze er niet aan geven.                                                                                              
De geldelijke steun maakt het voor het theater mogelijk om voorstellingen te kunnen blijven programmeren, alleen van de recettes zou dat immers anders niet meer gaan. Cultuur in stand houden, is namelijk tegenwoordig een hele kunst, vertelde voorzitter Anne Scheltes. Met de nieuwe bron van inkomsten die de zaalsponsoren het theater hebben geboden, kan misschien nu ook af en toe een parel binnen worden gehaald die minder bekend en daardoor nog minder bemind is. Zo werden de aanwezigen al getrakteerd op een voorproefje van de pianist Bernd Brackman die 25 februari naar het theater komt. Hij speelde deze middag de tweede partita van J.S. Bach waar de zaal ademloos naar luisterde. Ook is er nu ruimte voor sfeer verhogende accessoires: zo werd onlangs al een theatergordijn in gebruik genomen dat bij de entree een meer aangeklede binnenkomst geeft, hebben de tafeltjes passende kleedjes gekre-gen, zijn er tafellampjes aangeschaft en werden er meer hygiënische notenschaaltjes aangekocht.                                                                                                   
Met hun bijdragen hebben Mevrouw Mia Giesbers en Mevrouw Clara Sikking het Warmondse theater een waar cadeau gegeven, stelde wethouder van Kempen. Een cadeau dat er is voor alle Warmonders om naar toe te blijven komen. En de stichting zelf is weer een stapje dichterbij een verdergaande professionalisering. Proost!